Teamfoto Precies Techniek B.V.
Werkzaam in Hoogeveen, hoofdvestiging Emmeloord

Oplossingen voor een stroomstoring

Redactie hoogeveen-elektricien.nl, 23 maart 2024
Voor het verhelpen van een stroomstoring, bent u bij Precies Techniek B.V. aan het goede adres.

Als u op dat moment aan het koken bent, is het erg lastig wanneer alle stroom opeens uitvalt. Op het moment dat u bezig bent met klussen in huis en opeens is er geen stroom meer, kan dat erg frustrerend zijn. Wanneer u te maken krijgt met een stroomstoring, komt dat nooit gelegen en wilt u dit snel laten oplossen.

Wat te doen als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een apparaat

Bij een stroomuitval kunt u het beste starten met het uitvoeren van de stekkerproef. De stekkerproef is een eenvoudige maar effectieve methode om een defect apparaat of elektrische aansluiting te detecteren. De tijd die u kwijt bent met het uitvoeren van de stekkerproef is gemiddeld 10 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal elektrische apparaten.

Mocht dit niet iets zijn wat u zelf aandurft, dan kunt u het beste een elektricien inschakelen. Houd er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn. Dit omdat hij toch langs is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl het probleem ook zelf te verhelpen was.

Een stapsgewijze handleiding voor het detecteren van een defect apparaat bij een stroomstoring

Haal alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Neem alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer in.

Steek één voor één de stekkers terug in het stopcontact en zet ze één voor één weer aan. Wacht tot het apparaat volledig is aangezet voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Wanneer het probleem niet afkomstig is van de apparaten, ligt het aan de installatie. Wanneer dat het geval is, is het het beste om een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u op te lossen. Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan want het werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0527 221 204 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Precies Techniek B.V.

Precies Techniek is opgericht in 2004. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en hebben elk hun eigen specialisme. Hierdoor zijn we breed gespecialiseerd en kunnen wij al het werk op het gebied van elektra u uit handen nemen. Van grote projecten zoals de installatie van zonnepanelen tot kleine storingen, onderhoud en keuringen van uw elektrische installaties. Hierbij ligt onze focus op duurzaam ondernemen. Dit uit zich onder andere in het verzamelpunt van Wecycle dat wij hebben. U kunt bij ons bijvoorbeeld TL-buizen, lampen, armaturen en dergelijke inleveren welke door Wecycle van 75% tot 90% gerecycled worden. Bent u op zoek naar permanente ondersteuning? U kunt ons ook inschakelen voor projectbegeleiding. Wij kunnen bijvoorbeeld veel mensen inzetten op langdurige projecten.


VCA,NEN 3140,NEN 1010