Teamfoto Precies Techniek B.V.
Werkzaam in Hoogeveen, hoofdvestiging Emmeloord

Bescherm uw woning tegen overbelasting van de elektriciteit

Redactie hoogeveen-elektricien.nl, 6 mei 2024
Precies Techniek B.V.: uw ervaren elektricien in Hoogeveen

Het maximale vermogen per groep in de groepenkast is 3. 600 WattAls er meerdere apparaten zijn aangesloten op dezelfde groep en verbruiken deze meer dan dat maximum?In dat geval zullen de stoppen doorslaan wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Als de stroomvraag hoger is dan het maximaal vermogen dat geleverd kan worden, ontstaat er overbelasting. Dit kan ook al komen door één groot apparaat die teveel stroom vraagt. Bij overbelasting van de elektriciteit bestaat er een risico op brand doordat de draden en stekkers te warm worden.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Deze beveiliging voorkomt overbelasting en zorgt zo voor extra veiligheid. Het uitbreiden van de groepenkast met extra groepen is een effectieve manier om overbelasting te voorkomen.

Geniet van veiligheid en gemak tijdens het koken met inductie

Inductiekoken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening. Hoewel deze kookplaat veel stroom vraagt, gaat er bijna geen stroom verloren tijdens het koken. Inductie verschilt hierin van gas, waarbij er aanzienlijk meer gas verloren gaat.

Uw groepenkast uitbreiden bij plaatsen van zonnepanelen

Indien u zonnepanelen wilt plaatsen op uw dak, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Het hangt af van de type omvormer welke bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt de noodzaak tot uitbreiding van uw groepenkast niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer.

Schakel een erkende elektricien in

Heeft u vaak te maken met stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?Dan kunt u het beste een erkende elektricien inschakelen om de groepenkast uit te breiden. Waag u niet aan deze klus, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0527 221 204 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Precies Techniek B.V.

Precies Techniek is opgericht in 2004. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en hebben elk hun eigen specialisme. Hierdoor zijn we breed gespecialiseerd en kunnen wij al het werk op het gebied van elektra u uit handen nemen. Van grote projecten zoals de installatie van zonnepanelen tot kleine storingen, onderhoud en keuringen van uw elektrische installaties. Hierbij ligt onze focus op duurzaam ondernemen. Dit uit zich onder andere in het verzamelpunt van Wecycle dat wij hebben. U kunt bij ons bijvoorbeeld TL-buizen, lampen, armaturen en dergelijke inleveren welke door Wecycle van 75% tot 90% gerecycled worden. Bent u op zoek naar permanente ondersteuning? U kunt ons ook inschakelen voor projectbegeleiding. Wij kunnen bijvoorbeeld veel mensen inzetten op langdurige projecten.


VCA,NEN 3140,NEN 1010