Teamfoto Precies Techniek B.V.
Werkzaam in Hoogeveen, hoofdvestiging Emmeloord

Krachtstroom laten plaatsen

Redactie hoogeveen-elektricien.nl, 21 februari 2024
Precies Techniek B.V. is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Verlangt u naar een rustgevende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u de wens om een oplaadpunt te hebben voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor het genieten van uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u gebruik wilt maken van uw apparaten, moet u krachtstroom laten installeren. Bij het installeren van krachtstroom is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn. Het inschakelen van een professional voor het aanleggen van krachtstroom is daarom altijd aan te raden.

Wat houdt krachtstroom precies in?

Als je apparaten hebt die extra vermogen vereisen, is krachtstroom, ook wel bekend als 380 volt, noodzakelijk. Zoals warmtepompen, sommige elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen, of laadpunten voor elektrische auto's. Het verschil met de standaard 230 volt is dat krachtstroom een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat vereist.

Waarom uw woning krachtstroom nodig heeft

Wanneer een professional krachtstroom in uw huis installeert, doorloopt hij verschillende stappen. Een elektricien installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, dient deze mogelijk te worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om de 3-fasen hoofdschakelaar goed te laten werken, is het nodig om de aansluiting te verzwaren bij de netbeheerder. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn.

Wanneer u krachtstroom nodig heeft voor een laadpaal, dient u vaak de kabel naar buiten te laten lopen. Om de kabel veilig te stellen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten enigszins verhoogt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Overdenkt u om een aanvraag te doen?

Bij het aanvragen van een expert om krachtstroom aan te leggen, is het belangrijk om de volgende checklist te volgen. Welke elektronische apparaten in uw woning hebben krachtstroom nodig? Waar wilt u elk apparaat positioneren?Hoe ziet de opstelling van uw meterkast eruit? In welk jaar is uw woning gebouwd?

Het installeren van krachtstroom is een delicate taak en dient te worden uitgevoerd door een professional. Voor een succesvolle installatie dient u goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige expert. Om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen, neemt u contact op met een professionele elektricien voor een offerte op maat.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0527 221 204 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Precies Techniek B.V.

Precies Techniek is opgericht in 2004. Al onze medewerkers zijn gecertificeerd en hebben elk hun eigen specialisme. Hierdoor zijn we breed gespecialiseerd en kunnen wij al het werk op het gebied van elektra u uit handen nemen. Van grote projecten zoals de installatie van zonnepanelen tot kleine storingen, onderhoud en keuringen van uw elektrische installaties. Hierbij ligt onze focus op duurzaam ondernemen. Dit uit zich onder andere in het verzamelpunt van Wecycle dat wij hebben. U kunt bij ons bijvoorbeeld TL-buizen, lampen, armaturen en dergelijke inleveren welke door Wecycle van 75% tot 90% gerecycled worden. Bent u op zoek naar permanente ondersteuning? U kunt ons ook inschakelen voor projectbegeleiding. Wij kunnen bijvoorbeeld veel mensen inzetten op langdurige projecten.


VCA,NEN 3140,NEN 1010